- Z ogromną przyjemnością na prośbę Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich w Warszawie włączyliśmy się w promowanie spożywania mleka i jego przetworów. Kolorowe koreczki, kruche babeczki, tortille, faszerowane warzywa, kanapeczki, rogaliki, pączusie - przygotowane na bazie produktów mleczarskich - zachwycały zwiedzających nie tylko wspaniałym wyglądem, ale przede wszystkim fantastycznym smakiem – przekazuje "Weta". Uczniowie wraz z opiekunami: Martą Jankowską oraz Martą Jackowską prezentowali, jak przygotować z tak popularnych produktów nietuzinkowe specjały, które są niezbędne w codziennej diecie każdego z nas. Degustację uświetnił profesjonalny pokaz synchronizowanej musztry kelnerskiej pod okiem Przemysława Ciuchnickiego.
Dyrektor szkoły Bogumiła Olbryś odczytała również list gratulacyjny, przesłany przez prezes KZSM Waldemara Brosia. Społeczności szkolnej zostały przekazane słowa uznania za profesjonalizm i ogromne zaangażowanie w wydarzenia o wymiarze ogólnokrajowym.
Źródło: ZSWiO nr 7