Program zaprezentowany przez uczniów łomżyńskiej "Wety" pod kierunkiem nauczycieli: Eweliny Karpińskiej - Siwek i Elżbiety Jaroty "Zdrowa droga życia" ukazał fundamantalne znaczenie opanowania sztuki racjonalnego odżywiania w życiu człowieka. Aby móc cieszyć się zdrowiem i dobrym samopoczuciem oraz wydolnością fizyczną, należy zatroszczyć się o odpowiedni pokarm, wolny od dodatków chemicznych, rozmaitych polepszaczy i konserwantów. Specjaliści do spraw żywienia zalecają spożywanie surówek, wód mineralnych, życiodajnych soków owocowych i warzywnych oraz popijanie herbatek ziołowych.
Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych uzupełnili treść przekazu, wykonując „na żywo” elementy dekoracyjne potraw wyrzeźbione z owoców i warzyw oraz różany bukiet kwiatowy. Wykonane ozdoby wzbudziły podziw wśród zebranych.
źródło: ZSWiO