Uczniowie specjalności: technik żywienia i technolog żywności pod kierunkiem mgr inż. Elżbiety Jaroty i mgr inż. Eweliny Karpińskiej - Siwek intensywnie wykorzystywali swą inwencję i umiejętności do wykonania "dzieła kulinarnego", które w swej treści i formie oddawałoby "smak" ulubionego przez nich utworu pisarza.
Po szczegółowym rozpatrzeniu przez Jury wyróżników jakościowych przygotowanych tortów zwycięzcami szkolnego finału Mistrzostw zostały: Weronika Balewska i Katarzyna Fabiszewska z kl IIc ("Latarnik").
Gratulacje należą się także pozostałym uczestnikom konkursu (zespołom), ponieważ wszystkie torty były wspaniałe. Dziękujemy za włożony trud: Karolinie Dębowskiej i Dominice Duda (kl IIc), Klaudii Trześniewskiej i Aleksandrze Kędziorek (kl IId), Justynie Kotowskiej i Patrycji Kozikowskiej (kl IVd), Karolinie Górskiej i Aleksandrze Falkowskiej (kl IIb), Weronice Choińskiej i Paulinie Chojnowskiej (kl IId).
tekst i fot: ZSWiO Nr 7